14 06 2021

Огледало за баня

Огледала за баня с LED осветление, огледала с нагреватели и сензори, фасетиране и гравиране на огледала, кръгли огледала и др.

Огледалото в банята е един от задължителните аксесоари за мокрото помещение, а и едно от първите неща, които ще виждате всяка сутрин като се погледнете. Именно затова е важно да изберете внимателно какво искате да си поръчате, както и с какви „екстри” да бъде. В топ 3 на най-удобните допълнения към едно огледало за баня са нагревателите против изпотяване (за да можете да се виждате дори и когато има пара в банята), LED осветлението (подсветка) по края, както и евентуално сензорно включване. По отношение на LED осветлението можете да изберете дали то да е насочено само от огледалото навън, дали да е просветната част от огледалото чрез матиране, както и дали да е по по-нестандартен дизайн (например с вълнообразни ленти като на снимката по-долу). Отделно, можете да изберете огледалото да бъде само кантирано или искате да има фаска (фасет) по ръба. Друга модерна опция е да бъде гравирано, но разбира се това зависи от избора Ви на стил за цялата баня. Едно от по-нашумелите решения е огледалото да е гравитано на квадрати/ромбове.

Освен да има подсветка, нагреватели, сензори и др. можете да изберете разбира се и формата на огледалото. Напоследък е модерно да се слагат кръгли огледала в банята, особено когато са подсветнати по ръба. Разбира се, формата на огледалото може да бъде кръгла, квадратна, правоъгълна, неправилна, а може огледалото да заема и цялата стена над мивката или да бъде вградено в ниша. Всичко зависи от Вашите предпочитания.