23 02 2023

Стъклени паравани за баня – предимства и недостатъци

Стъклените паравани отнемат по-малко място, не преграждат изцяло помещението и са хигиенична алтернатива на завесите за баня

Стъклен параван или стъклена душкабина е по-добрият избор за банята? Този въпрос е изцяло индивидуален и зависи до голяма степен от нуждите и бюджета на клиента.

Разбира се, очевидното предимство на душкабината за баня е това, че водата остава почти изцяло в самата душкабина, докато при паравана от стъкло е възможно да има пръски вода, които да излизат докато се къпете.

От друга страна, стъклените паравани отнемат значително по-малко място в банята, не преграждат изцяло помещението и изолират основната вода по време на къпане от другата част на банята (която така или иначе е мокро помещение). Допълнително предимство при избор на параван от стъкло е значителната разлика в цената както на стъклото (тъй като квадратурата е значително по-малка), така и в обковът, който ще се ползва и разбира се, не на последно място, в цената на монтаж. Стъклените паравани са идеален вариант, който може да осигури и непрозрачност при къпане както завесите за баня, но в много по-удобен, практичен, лесен за поддръжка и издръжлив на времето вариант.

Независимо дали изберете монтаж на душкабина или монтаж на стъклен параван в банята, ние предлагаме различни опции за от гледна точка на стъкло като най-функционално за бяната е така нареченото самопочистващо се стъкло (или иначе анти-калк). Този вид стъкло е със значително по-гладка повърхност от едната страна и не позволява натрупването на наноси  във времето. Разбира се, във всички случаи взимаме размер на място и изработваме паравана и/или душкабината по размер.