30 06 2019

Дигитален принт върху стъкло с керамична боя

Принт стъкло подходящо както за кухни и шкафове, така и за бани, фасади, стени, преградни стени - устойчив на UV, влага, надраскване и др.

Принтираното стъкло става изключително популярно и намира приложения както за стъклени кухненски плотове, за гръб на кухня, така и за много шкафове, стени, картини, маси, дори и плочки с изображението, което Вие сте си избрали. Тук вече не стават въпрос за един единствен цвят върху стъклото, а за цяло изображение по Ваш избор. Именно заради това, трябва да се вземе предвид качеството на изображението, което сте си избрали и размерите на стъклото, върху което ще се принтира. Ако имате идея какво търсите, ние бихме могли да Ви помогнем с избор от каталог (www.shutterstock.com)  с над 25 милиона снимки, изображения, картини и др., сред които можете да търсите по категория или по ключови думи на адрес. Разбира се, алтернативно бихме могли да направим цветен печат върху стъклото и с Ваша снимка, колаж или картина, която вече сте си харесали.

 Важно е да отбележим, че ние предлагаме принт с керамична боя. За разлика от UV печатът, керамичната боя задължително минава през висока температурна обработка за закаляване (поне 600 градуса) и по този начин влиза в структурата на стъклото и остава трайно там без значение на какви условия е подложено стъклото, включително висока или ниска температура, UV лъчения, влага и др. Именно затова принтът с керамична боя е подходящ и за мокри помещения (принт на душ кабини, принтирани стъкла в баня), и за кухнята (принт стъкло за гръб на кухня, за шкафеве, стени и др.), както и за фасади. Освен всичко останало, тъй като стъклото трябва да бъде закалено, то става и безопасно, тъй като дори и да се счупи, то се чупи на много малки частици. 

Принтерът, с който печатеме е на испанската марка TecGlass и работи с керамичните бои на Fenzi. Тук можем да отбележим, че освен пълноцветен печат, Fenzi предлагат и изключително специализирани бои и мастила и бихме могли да Ви предложим разнообразие от продукти, включително принтиране на реутани върху стъкло (както е на задното стъкло на колите) против замъгляване и заскрежаване. 

 Повече информация за дигиталния керамичен принт върху стъкло можете да прочетете и на: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%82_%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83_%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%BE