Бронирано стъкло
Бронирано стъкло

Бронираните стъкла се използват както в банки, change бюра, банкомати (АТМ) така и за бронирани автомобили и частни домове. Тук е изключително важно да подчертаем, че Колор Глаз може да Ви предложи различни видове бронирани стъкла специално изработени за Вашите изисквания и нужди. Бронираното стъкло на снимката успешно е издържало тестовете, проведени с 3 изстрела на куршум със скорост 440 м/сек от разстояние 5 метра, произведени от револвер калибър Магнум 44. Нещо повече, при стрелбата стъклото не е произвело отсколки.


Интелигентно On/Off стъкло
Интелигентно On/Off стъкло

Стъкло, което да е прозрачно само когато Вие искате? Защо не? Ние Ви предлагаме стъкло, което да можете да включвате и изключвате или така нареченото smart или on/off стъкло. Когато искате да имате непрозрачна преграда, стъклото става в наситен матов цвят, а когато искате да е прозрачно, видимостта му почти не се различава от тази на съвсем обикновено стъкло. Както сами бихте се досетили то е перфектно както за офиси и магазини, така и за спалнята и банята. И не на последно място - върху това стъкло можете да прожектирате филми, снимки, презентации, което допълнително повишава функционалността му. Именно това качество го прави още по-подходящо за преградна стена на офис или на конферентна зала например. Кратко демо на качествата на стъклото можете да видите тук


Керан
Керан

Стъклото е материал, изключително чувствителен към температурни разлики и всеки температурен шок би могъл да доведе до счупване. Именно заради това стъклото за пещи и камини е специално керамично стъкло, предвидено да издържа на високи температури. Освен като "керамично стъкло" бихте могли да го срещнете като "керан". Без значение от модела на камината Ви и формата на керамичното стъкло, което Ви трябва, ние сме насреща.


Фосфоресцентно стъкло
Фосфоресцентно стъкло

Стъкло, което свети в тъмното? Фосфоресцентно стъкло за стена, под, таван или изрязано по нестандартна форма или шабон, за да пасне на Вашата интериорна идея? Абсолютно възможно е и ние можем да Ви го предложим. Фосфоресциращото, или иначе казано светещо на тъмно, стъкло е много подходящо за интериорни и дизайнерски решения на дискотеки, заведения и др., но е напълно приложимо и за екстериорни приложения.


Ситопечат и закаляване на малки стъкла
Ситопечат и закаляване на малки стъкла

Колор Глаз предлага ситопечат на стъкла с минимален размер 60х60мм (6 на 6 см) и максимален размер 450х650мм. При самото закаляване издържливостта и здравината на стъклото се повишават в пъти, освен че става напрактика безопасно тъй като при евентуално счупване стъклото би се разпръснало на миниатюрни парчета. Боите, които използваме са на италианската фирма Fenzi, световен лидер на пазара за бои за стъкло. Предимството на такива високотемпературни бои е че със закаляване на стъклото и боята се изпича и остава върху качествено върху стъклото. За разлика от UV изпичането, керамирните, или иначе казано високотемпературни, бои са изключително издържливи и премахването на боята от стъклото е напрактика невъзможно. Освен високото си качество и издържливост боите на Fenzi са известни и с голямото си разнообразие на цветове.

Приложението на тези стъкла е изклчително разнообразно – от електроника през домакински електро уреди и осветителни тела до автомобилостроене.