Стъкла и огледала за банята
Стъкла и огледала за банята

Приложенията на стъклото в банята определено не се ограничават само до огледала. Но дори и говорейки за огледала, ние можем да Ви предложим огледала с различни правилни и неправилни форми, с осветление отстрани, LED осветление през матирана част на огледалото или матирана графика върху огледалото. Не на последно място, Колор Глаз Ви предлага огледала за баня с нагреватели, които предотвратяват замъгляването и изпотяването на самото огледало.

Други уникални решения за банята, включват направени според Вашите индивидуални цветови и стилистични изисквания стъклени плотове, стъклени мивки, както и стъклени шкафове за тоалетната и банята от прозрачно или цветно стъкло. Една от новостите в дизайна е да заместите плочките си със стъклени пана и фритове, които могат да бъдат както едноцветни, така и с принт стъкло и да изобразяват някаква фотография или картина.

За стъклените преграждения и душ-кабини можете да прочетете в раздел Стъклени душ-кабини малко по-надолу.


Индивидуални решения от стъкло за кухнята
Индивидуални решения от стъкло за кухнята

Шкафовете облечени в стъкло в кухнята стават все по-модерни не само заради естетическия им вид, но и заради тяхната функционалност от гледна точка на подръжка и почистване. За да можем да изпълним всички желания на нашите клиенти, ние Ви предлагаме не само стандартните заводски цветове на така нареченото стъкло Лакобел (Lakobel), а всеки един цвят, който си харесате. Правейки още по-голяма крачка към изпълняване на уникални Ваши проекти и желания, ние Ви предлагаме принт върху стъкло, т.е. без значение какъв дизайн и в какви цветове го искате, ние можем да Ви го предложим. Важно е да отлбележим, че цветният печат може да се приложи не само върху шкафовете, но и да замести плочките между горен и долен шкаф. Давайки Ви възможност да изразите Вашата индивидуалност, да допълни интериора идеално и същевременно да е изключително функионален от гледна точка на почистване, стъкленият гръб на кухня е едно от най-модерните, стилни и практични решения за кунята.

Стъклените плотове от право или затопено стъкло с ефекти, създадени в дълбочината на стъклото, сега навлизат на българския пазар. Тук става дума както за високи стъклени бар плотове, така и за работния кухненски плот. Дори да не споменем лесното почистване на такъв плот, задължително е да отбележим, че визията му е уникална. Именно поради тази причина ние сме горди, че при нас можете да си поръчате специална изработка на стъклен плот от затопени пластове стъкло с разнообразни ефекти, включвайки детайли от Вашия интериор.

PDF (1401 kb)


Цялостни стъклени решения за заведения, офиси и магазини
Цялостни стъклени решения за заведения, офиси и магазини

Колор Глаз има не малко завършени проекти на различни хотели, заведения, офиси и магазини и голяма част от тях са ни редовни клиенти. Благодарение на разнообразните ефекти и цветове, стъклото дава уникална възможност да създадете неповторима атмосфера и уникален дизайн. Различни бар плотове, столове, маси, както и аксесоари като пепелници, визитници и др., носещи фирменото Ви лого или име и специално изработени за Вас Ви дават възможността да изпъкнете и да покажете стил.


Стъклени стълби и стъклени стълбища
Стъклени стълби и стъклени стълбища

Стъклените стълбища намират приложения както в офиси, молове и бизнес сгради, така и в домашни условия, мезонети и къщи. Стъклената стълба определено показва проявата на добър вкус и Ви дава възможността на избор както на прозрачно, прозрачно стъкло с някакъв отенък, матирано стъкло, така и за избор от изключителна цветова гама. 


Стъкла за мебели и мебели от стъкло
Стъкла за мебели и мебели от стъкло

Мебелите от стъкло бързо набират популярност както за дома, така и за много офиси, магазини и хотели. Различните дебелини стъкло, неограничения избор от цветове, както и възможността стъклото да бъде огънато както по радиус, така и във различни форми дават множество възможности за уникални маси, шкафове, рафтове, поставки и много други продукти специално изработени според интериорните Ви изисквания.


Интериорни решения от стъкло за хола и трапезарията
Интериорни решения от стъкло за хола и трапезарията

Холът и трапезарията несъмнено са сред стаите, в които прекарваме най-много време, когато сме си в къщи. Поради тази причина интериорът и дизайнът не могат да бъдат пренебрегнати. Но и стъклото тук има определено какво да Ви предложи, една малка част са стъклени холни маси, стъклени маси за трапезарията, стъклени врати с дизайнерски решения, включващи мат или затопяване на стъкло по проект, както и стъкло и остъкляване на камината. Разбира се дизайнерските решения са неограничени и именно заради това ние сме готови да Ви предложим нещо специално за Вашите нужди и изисквания. Нашите дизайнери и художници с удоволствие биха Ви помогнали за идеята, както и за нейната визуализация. А ако вече сте решили какво точно искате, ние с готовност бихме го изпълнили.

Друга опция да изявите своята индивидуалност са стъклата с принт, които  Ви дават неограничените възможности както в цветовете, така и в дизайна. Печатът върху стъкло може да бъде едностранен или двустранен, а изображението можете да си изберете от галерия с над 25 милиона снимки и рисунки или просто да ни дадете снимката, която искате да бъде напечатана върху стъклото. Трябва да отбележим, че Вашата сигурност е на първо място, затова принтираното стъкло може да бъде закалено и/или ламинирано в зависимост от това какво приложение има то, напр. стъклените шкафове и врати е силно препоръчително да бъдат закалени.


Стъклени душ-кабини, паравани и преграждения
Стъклени душ-кабини, паравани и преграждения

Освен всичко останало, което можем да Ви предложим за банята, душ кабините са едно от най-нашумелите решения за разделяне на мокрото помещение. В зависимост от Вашите изисквания и условности на помещението, нашите специалисти ще огледат на място и ще Ви препоръчат най-добрия вариант от гледна точка на укрепване без значение дали става въпрос за преграждане само на една страна, на две или на три от страните със стъкло. Като производители на душ-кабините можем да Ви предложим разнообразни опции, включващи огънати стъкла и паравани, принт стъкло, матирани стъкла, както и мат по зададена от Вас рисунка или графика. Нещо повече, тъй като Колор Глаз е официален дистрибутор на висококачествени немски панти,  имате възможността да избирате обкова за своята душ-кабина сред магнитни панти, панти с повдигане, припокриване, душ кабина на плъзгане и др.

Част от стъклените душ кабини, които сме направили можете да видите в Галерията

По-интересните душ кабини сме качили и в това кратко видео


Стъклени паравани
Стъклени паравани

Благодарение на лесното си приложение за разделяне на две помещения или за частична вътрешна или външна преграда, стъклото е сред най-използваните материали. Именно заради това параваните от стъкло са предпочитани интериорни решения. Колор Глаз може да Ви предложи параванът или декоративната стъклена стена да бъде напълно уникален и в унисон с Вашия интериор. Само част от опциите са стъклени паравани с фюзинг стъкло, с матирана графика, цветни паравани, както и огънати стъклени паравани. Нещо повече, ние можем да Ви предложим параван или врата, които според това дали искате да са прозрачни или не, можете да ги включите или изключите. Повече за това уникално on/off стъкло можете да видите в раздела Специализирано стъкло.


Керамично стъкло за камини
Керамично стъкло за камини

Стъклото е материал, изключително чувствителен към температурни разлики и всеки температурен шок би могъл да доведе до счупване. Именно заради това стъклото за пещи и камини е специално керамично стъкло, предвидено да издържа на високи температури. Освен като "керамично стъкло" бихте могли да го срещнете като "керан". Без значение от модела на камината Ви и формата на керамичното стъкло, което Ви трябва, ние сме насреща.