Матиране на различни фигури, както и цветен мат
Матиране на различни фигури, както и цветен мат

На практика матирането на стъклото се постига чрез механично премахване на най-горния слой на стъклото, при което прозрачността се нарушава. Този ефект може да бъде приложен както върху цялото стъкло, така и само по определена графика. Нещо повече, ние Ви предлагаме не само стандартен бял мат, но и мат в различни цветове.

PDF (4732 kb)


Дупчене/пробиване на стъкла и огледала
Дупчене/пробиване на стъкла и огледала

В зависимост от различните закрепвания, отваряемост, панти, захвати и дръжки на стъклото, може да се наложи определен отвор да бъде направен. Колор Глаз може да Ви предложи дупки и отвори на стъклото с минимално ф = 4мм и без ограничение в максималната големина на отвора.


Фасетиране на стъкла и огледала
Фасетиране на стъкла и огледала

Фастетът е техника, която най-често се прилага върху огледалата и придава естетически завършек. Разбира се, фасетирането на стъкло също не е изключено. В най-общи линии, фасетът е скосяване на ръбовете и обикновено е около един-два сантиметра, но би могъл да бъде по-малко или повече в зависимост от Вашите предпочитания. Тук отново можем да подчертаем, че без значение каква е формата на желаното от Вас стъкло или огледало, Колор Глаз Ви предлага праволинеен и криволинеен фасет.


Кантиране на стъкла и огледала
Кантиране на стъкла и огледала

Тъй като след като стъклото бъде отрязано, ръбовете му остават необработени, кантовете трябва да бъдат шлифовани. Именно това е функцията на кантирането на стъклата и огледалата. Колор Глаз Ви предлага кантиране по праволинейни и неправолинейни форми.


Гравиране на стъкла и огледала
Гравиране на стъкла и огледала

Гравирането е техника, с която не много фирми могат да се похвалят и се смята за една от сложните техники на стъкларския занаят. Фирма Колор Глаз има удоволствието да Ви предложи една от най-новите ни услуги, а именно гравиране на стъкла и огледала.


Принт (печат) върху стъкло
Принт (печат) върху стъкло

Принтираното стъкло става изключително популярно и намира приложения както за стъклени кухненски плотове, за гръб на кухня, така и за много шкафове, стени, картини, маси, дори и плочки с изображението, което Вие сте си избрали. Тук вече не стават въпрос за един единствен цвят върху стъклото, а за цяло изображение по Ваш избор. Именно заради това, трябва да се вземе предвид качеството на изображението, което сте си избрали и размерите на стъклото, върху което ще се принтира. Ако имате идея какво търсите, ние бихме могли да Ви помогнем с избор от каталог с над 25 милиона снимки, изображения, картини и др., сред които можете да търсите по категория или по ключови думи на адрес. Разбира се, алтернативно бихме могли да направим цветен печат върху стъклото и с Ваша снимка, колаж или картина, която вече сте си харесали.